Södra Norrlandstouren

Årets upplaga av Södra Norrlandstouren består av sju deltävlingar och i tourtotalen räknas de fem bästa tävlingarna.

Tänk på att varje deltävlings tourpoäng är låsta till den klass som man anmälde sig till vid den deltävlingen. Skulle man under säsongen få för hög rating för att fortsätta att tävla i den klass där man har vunnit tourpoäng tidigare så kommer dessa inte att flyttas över till en annan klass. T ex: du vinner en deltävling i klassen MA3, men vid nästa deltävling så har du för hög rating för att tävla i MA3 utan måste anmäla dig till MA2 (eller MPO). Vinner du då deltävlingen i MA2 så får du tourpoäng som hör till MA2 och som inte slås ihop med dina tidigare tourpoäng i MA3. Läs mer på PDGA:s hemsida för mer information om ratinggränserna, 2023_player_division_grid_-table_5_divisions_etc._v6.pdf (pdga.com).

Varje klass kräver minst 3 spelare, annars blir man flyttad och får tävla i närmaste klass den deltävlingen. Totalpoängen hamnar dock i den klass man anmälde sig till i den aktuella deltävlingen.

Vid 3 spelare i en klass: vinst till 1:an

Vid upp till 5 spelare i en klass: vinst till 1:an och 2:an

Vid 7 spelare eller fler i en klass: vinst till 1-3:an

I samtliga klasser (förutom junior, MA4 och FA3) består vinsterna av presentkort hos Discexpress.

Vinsttabell

Reserverade platser och tourpass

Vid köp av tourpass så måste man ändå registrera sig för varje event som man önskar att delta i. Anmälan måste göras senast en vecka innan tävlingen startar, annars kommer platsen att släppas till försäljning. De reserverade platserna i FPO är endast reserverade i tre dagar efter att anmälan har öppnat.

För anmälan till tävlingarna och mer information om respektive deltävling hittar du via eventsidan på Tjing: Tjing – Tour overview

  •